Forum Software Other applications Esp-link + el client

Esp-link + el client  [SOLVED]

If you are using Ferduino Mega 2560 with any other code, you can post your doubts here.

Post Number:#1 Post Wed Oct 10, 2018 4:25 pm
Posts: 23
Topics: 4
Solve rating: 0
Joined: Fri May 09, 2014 6:55 am
Topics: 4
Age: 44
Location: Tuscany, Italy
Gender: Male
National Flag:
Italy
Hi all,

I am trying the elclient library with the esp-link firmware on a esp-12e and ferduino mega.
The module is connected through the serial1 port of arduino.
When I run the "webserver_control" example, (provided with elclient lib.)

This is a video i found on youtube that shows how it should work...

Watch on youtube.com


As in the above video, i can successfully switch on, off and blink a led connected on pin 13 from the esplink interface, but the other objects in the form don t work at all. In detail, i am talking about the frequency and duty cycle that are sent to the webserver with the "submit" button.
Same with the userpage.
Whatever is part of a form is not working.
Any idea about it?
Thanks

Post Number:#2 Post Thu Oct 11, 2018 11:11 am
Posts: 1591
Topics: 38
Images: 271
Solve rating: 216
Joined: Mon Mar 03, 2014 5:59 pm
Topics: 38
Age: 35
Location: São Paulo
Gender: Male
National Flag:
Brazil

Hi!

Serial1 can be used for ESP since you have jumpers in position 2-3 to make RTC work with 20 -21 otherwise you will have problems.

I never have played with this code so I think you should look for serial monitor to make sure that your HTML is sending messages correctly to your board.

Maybe you can get some useful info here: https://gitter.im/jeelabs/esp-link

Best regards.
Please do not PM me for support unless it is absolutely necessary.

I'll not write custom function to nobody unless you can pay for my job.

Post Number:#3 Post Thu Oct 11, 2018 11:45 am
Posts: 23
Topics: 4
Solve rating: 0
Joined: Fri May 09, 2014 6:55 am
Topics: 4
Age: 44
Location: Tuscany, Italy
Gender: Male
National Flag:
Italy
Fernando,

In the meanwhile I solved the problem. In my case I had to turn debug output on "off" in esp-link, since it interfere with slip packets.
Thanks anyway.

Post Number:#4 Post Thu Oct 11, 2018 12:05 pm
Posts: 1591
Topics: 38
Images: 271
Solve rating: 216
Joined: Mon Mar 03, 2014 5:59 pm
Topics: 38
Age: 35
Location: São Paulo
Gender: Male
National Flag:
Brazil

Glad to hear!

It's a thing that I forgot to say in my tutorial. Maybe the packets loss can be smaller at high baud rate even with "NeoSWSerial" library.

This guy is doing something interesting take a look. I don't know if his code was published.

http://www.resifbolgesi.com/forums/topi ... l-arduino/
Please do not PM me for support unless it is absolutely necessary.

I'll not write custom function to nobody unless you can pay for my job.




Return to Other applications





Who is online

Users viewing this topic: No registered users and 1 guest

cron